Voetzoolreflexmassage

Wat is reflexzonetherapie?

Deze unieke therapie, ook wel voetzoolreflexzonetherapie, behandelt het hele lichaam door druk uit te oefenen op bepaalde reflexpunten. Deze punten liggen vooral op de voet, maar we vinden ze ook op oren, handen en het gezicht.
Door de massagetechniek die bij de reflexologie wordt toegepast wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam gestimuleerd en helpt ze in het lichaam disbalans en evenwicht te herstellen.
Reflexbehandelingen zijn vooral gericht op het verbeteren van de bloedsomloop en het versnellen van het reinigingsproces van het lichaam, zodat giftige stoffen geen kans krijgen zich op te hopen in de lever, nieren of darmen. Het geeft de desbetreffende organen een ‘seintje’ om zichzelf te herstellen en hun functie weer op te pakken. Bovendien zorgt het voor totale lichaamsontspanning.

Hoe werkt voetzoolreflexmassage?

Wanneer een orgaan slecht functioneert hindert dit de bloedsomloop en laat op die manier afvalstoffen achter. De afvalstoffen zakken langzaam naar het laagste punt, de voeten en gaan daar kristalliseren. De kristallen op hun beurt verstoren de energiebanen waardoor het orgaan minder energie krijgt, waardoor de kwaal verergert.

Door deze verstoorde reflexpunten op een bepaalde manier te masseren dwingen we de kristallen terug in de bloedbaan. Zo wordt de energiebaan gedeblokkeerd en de kristallen worden geëlimineerd via nieren, darmen, lymfe en huid.

Het is een methode die niet alleen naar de klachten van de symptomen van verstoring kijkt, maar die op zoek gaat naar de oorzaak die achter de klachten zit. Door de behandeling kan de energie weer vrij stromen waardoor klachten verminderen of worden verholpen.

 

voetzoolreflex