Hot Stone massage

Wat is Hot Stone massage?

Hot Stone massage is een warmte massage, heeft een zalig ontspannend effect en is een weldaad voor lichaam en geest. De mix van warmte en aroma’s vergroot het gevoel van welzijn en de warmte van de stenen dringt diep door in de spieren. In tegenstelling tot wat sommige mensen denken, is het een krachtige en diepe massage die zorgt voor een diepe relaxatie terwijl de druk van de stenen zorgt voor een “stretchend effect” op de spieren.
Hot Stone massage is dan ook zowel bij mannen als bij vrouwen erg geliefd.

Voor de Hot Stone massage gebruikt men afgeronde basaltstenen (vulkanische stenen). Tijdens de massage hebben deze stenen een temperatuur van 45 – 50 graden. Na de legging van de Hot Stones op het lichaam word je gemasseerd met de warme stenen en olie.

De massage zelf bestaat vooral uit lange strijkingen. De combinatie van warmte en beweging maakt de massage effectiever. Deze massagetechniek stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling, helpt afvalstoffen afvoeren (ontgiften), en activeert het zelf herstellend vermogen van het lichaam.

Ontstaan van Hot Stone massage

Hot Stone massage is eigenlijk een eeuwenoud gebruik. De Grieken en Romeinen gebruikten in hun badhuizen al warme stenen om elkaar mee te masseren. Ook bij de Inca’s, Indianen, Maöries en vele andere culturen was dit gebruik gekend. In de oosterse cultuur werden warme stenen gebruikt ter voorkoming en behandeling van ziekten en aandoeningen. Hier werden de stenen onder andere geplaatst op de acupunctuurpunten en gestreken over de meridianen.

Voor wie is Hot Stone massage geschikt?

Eigenlijk is Hot Stone voor bijna iedereen geschikt. Of je nu last heb van stress (niet bij burn out), vermoeidheid, spanningen, spierproblemen of blokkades geeft de massage een heerlijke ontspannen gevoel. Maar ook voor mensen met reuma/artrose (niet ontstoken), slecht doorbloeding, fibromyalgie of spijsverteringsproblemen geeft een Hot Stone massage verlichting.

Voor wie is Hot Stone massage niet geschikt?

Een contra-indicatie voor een massage met Hot Stone zijn eigenlijk de algemene contra indicaties voor een massage. Mensen met een besmettelijke huidziekte, psoriasis, een verwonde open huid of koorts wordt een massage afgeraden. Heeft u risico op trombose, diabetes, hart- en vaatziekten of met een verhoogde bloeddruk en zwangere vrouwen vragen het best eerst advies aan hun arts.